maandag 5 maart 2012

Verenigde Naties


De Verenigde Naties noemt het geweld tegen vrouwen een wereldwijde pandemie. Op verschillende manieren zetten zij zich in om deze vorm van geweld te stoppen en om anderen op te roepen zich ook hiervoor in te zetten. Het is onmogelijk om alles te noemen in deze blog, ik noem er een paar.

Global Virtual Knowledge Centre UN Women heeft een wereldwijd virtueel kenniscentrum geopend over de aanpak van geweld tegen vrouwen en meisjes. Volgens de UN is het een grote uitdaging om de internationale verdragen en nationale wetten in de praktijk op een effectieve wijze toe te passen. Ze hopen met het kenniscentrum de beleidsmakers en uitvoerders van beleid te ondersteunen in hun werk. Nederland heeft hier ook input voor geleverd.
Het kenniscentrum is te vinden op www.endvawnow.org

UNiTE campagne


De secretaris generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, leidt de campagne UNiTE to End Violence against Women. Middels deze campagne worden overheden, bedrijven en publieke organisaties en alle programma’s van de Verenigde Naties, aangesproken zich te verenigen om het geweld tegen vrouwen te stoppen. http://endviolence.un.org/

De Say No campagne is hier onderdeel van. Iedereen kan zich hier bij aansluiten. Zie www.saynotovoilence.org

UN Women
Dit is natuurlijk een belangrijk programma voor de verbetering van de positie van vrouwen en het stoppen van geweld tegen vrouwen. Op de conferentie heeft de directeur van UN Women, Bachelet, via een videoboodschap haar steun betuigd voor het wereldwijde netwerk vrouwenopvang.


Vorige week vrijdag heeft UN Women bekend gemaakt dat ze 10.5 miljoen dollar beschikbaar stellen voor organisaties die zich inzetten voor de verbetering van de economische en politieke positie van vrouwen. Zie www.unwomen.org


Geen opmerkingen:

Een reactie posten