donderdag 8 maart 2012

Opvang voor dieren

Veel vrouwen die opvang zoeken willen hun huisdier naar de opvang meenemen omdat ze aan het dier gehecht zijn en er steun aan hebben. En omdat ze het dier niet achter willen laten omdat ze bang zijn dat het dier dan mishandeld wordt. Het Verbeterpanel, de cliëntenklankbordgroep van het Verbeterplan, heeft ons ook al eens gewezen op dit probleem en heeft gevraagd of we kunnen kijken of hier oplossingen voor te vinden zijn. Er zijn nu vrouwen die bij gebrek aan veilige opvang voor hun huisdier bij hun gewelddadige partner blijven.

Op de wereldconferentie was er een workshop van de organisatie SAF-T: Sheltering Animals & Families -Together. Zij hebben ook contact met de Taskforce Huiselijk geweld en dierenmishandeling in Nederland.
In Nederland zijn hierin ook enkele initiatieven. Kadera zal in het Platform Vrouwenopvang op 29 maart a.s. vertellen welke initiatieven zij hierin hebben ondernomen.

In de presentatie van SAF-T geven ze tips en voorbeelden van hoe de opvang van dieren georganiseerd kan worden in of vlakbij de vrouwenopvang. Zie een deel van hun presentatie hieronder.
Op de website van de Federatie Opvang staat de manual:
http://www.opvang.nl/files/WS_Dierenopvang_manual.pdf












Geen opmerkingen:

Een reactie posten