dinsdag 28 februari 2012

Turkije

De situatie van de vrouwenopvang in Turkije ken ik door het DOVE project beter dan bij andere landen. Het is daarom extra interessant om vrouwen van de ngo vrouwenopvang in Turkije te ontmoeten. En om hen te horen over de zorgen die ze hebben, onder andere over een aankomende wetswijziging die het doel van het huisverbod gaat veranderen in 'bescherming van de vrouwen' naar 'bescherming van de familie'. Een groot verschil.
De medewerkers van de ngo geven later deze week ook een workshop over de moeilijkheden die zij ondervinden met de Turkse overheid.

Marieke Ruinaard vertelde me zojuist dat er in het Leadership program waar zij aan deel neemt, ook een Turkse vrouw zit die bij de overheid werkt en van daaruit wil strijden voor het verbeteren van de positie van vrouwen en zich wil inzetten voor de aanpak van huiselijk geweld.

De vrouwen van de ngo in Turkije en de vrouw die bij de Turkse overheid werkt hebben mogelijk (grotendeels) de zelfde doelen voor ogen maar kiezen een andere route om die te bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten