maandag 27 februari 2012

Spectaculaire sprekers, deel 3

Bekende acteur; Victor Rivers

Hij sprak bevlogen over de noodzaak van de aanpak van huiselijk geweld. Hij begon met een gezegde van de indianen dat zegt dat als je wilt weten hoe het met een gemeenschap gaat, je moet vragen hoe het met de kinderen gaat.
Later in zijn toespraak vertelde hij met emotie over de reden van zijn betrokkenheid bij het onderwerp: hij kende een vrouw die als migrant naar de VS was gekomen en geen mogelijkheid zag om bij haar gewelddadige partner weg te gaan. En een jongen die hij kende die ooit naar het politiebureau was gegaan en daar zijn verwondingen had laten zien van de mishandelingen thuis. De politie had gezegd niets te kunnen doen omdat het een privé probleem was waar zij niet bij in konden grijpen.
Deze verhalen maakte indruk in de zaal terwijl de meeste toch al veel van dit soort verhalen kennen. Het maakte nog meer indruk toen hij zei dat de vrouw waar hij over sprak zijn moeder was en dat hij zelf de jongen was.
Hij wil nu graag zijn eigen ervaringen gebruiken om andere te helpen en om te laten zien dat je na zo'n jeugd  met goede opvang en de juiste begeleiding toch nog veel in het leven kan bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten