woensdag 29 februari 2012

Boodschap van Clinton

De belangrijkste boodschap van Clinton was dat het probleem van huiselijk geweld, en andere vormen van geweld, altijd zal blijven bestaan zolang en mensen zijn die hun identiteit willen ontlenen aan het kunnen controleren van andere mensen. Dat mensen die het niet lukt om voldoende identiteit te ontlenen aan hun werk of sociale status proberen dat te compenseren door macht uit te oefenen over hun partner en hun kinderen.
Het zijn vooral mannen die controle over vrouwen uit oefenen. Dat moet stoppen. En vrouwen moeten de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen om gelijkwaardige posities in te kunnen nemen in de maatschappij.
Hij vertelt trots over zijn vrouw die zich wereldwijd inzet voor de vrouwen. Om hen een betere positie te geven en om te zorgen dat in elk land geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld bij de wet verboden is.
Met elke vrouw die de vrouwenopvang opvangen geven een klein lichtpuntje in de ontwikkeling naar een betere wereld. Hij besluit met de zeggen dat hij veel bewondering heeft voor het nobele en goede werk dat we doen.

1 opmerking:

  1. Geweldig, deze aandacht op hoog niveau.

    Partnergeweld zit helaas wat ingewikkelder in elkaar dan de compensatie gedachte suggereert. Ik ken een hoge (b)oom met status en werk die toch zijn vrouw sloeg . . .

    BeantwoordenVerwijderen